Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Η Μαθητική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου.


25/3/2008. Η Μαθητική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου Στο Πλωμάρι.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στο Πλωμάρι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, από τους μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου, Τ.ε.ε. και των δημοτικών σχολείων.

Έγινε και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, από τους επισήμους τοπικούς άρχοντες και φορείς, καθώς και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές προς τιμήν των πεσόντων.

Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε χορός στην προκυμαία, με τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα που χόρεψαν παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς.

Από ότι μάθαμε ο καιρός δεν ήταν και πολύ καλός, αλλά όπως συνήθως το πλήθος των Πλωμαριτών γονείς, συγγενεις των μαθητών και των μαθητριών αλλα και απλός κόσμος, παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Για να δείτε τις φωτογραφίες
από την παρέλαση πατήστε εδώ : http://www.plomaricity.gr/parelasi.html

Φωτογραφικό Αφιέρωμα.


Ψάχνοντας στο φωτογραφικό αρχείο του συνδέσμου Πλωμαριτών, βρήκα αμέτρητες ξεχασμένες φωτογραφίες από εκδηλώσεις του συνδέσμου, εκδηλώσεις στο Πλωμάρι όπως παρελάσεις, Βενιαμίνια, Θεοφάνεια κ.α., ακόμη και φωτογραφίες σχετικές με την ειδησεογραφία του τότε.

Αποφασίσαμε με τον γραμματέα του συνδέσμου Μιχάλη Μπελά, να μοιραστούμε μαζί με όλους εσάς μέσω της ιστοσελίδας αυτό το υλικό που είναι γεμάτο αναμνήσεις.

Τα πρώτα θέματα που ετοιμάσαμε είναι σχετικά με τις παρελάσεις, λόγω και της πρόσφατης Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου αλλά και φωτογραφίες από την ομάδα του Αιγέα του παρελθόντος.

Για να δείτε τις φωτογραφίες από το αρχείο του συνδέσμου πατήστε εδώ :
http://www.plomaricity.gr/fotoarxeio.html