Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

To -δανεικό- Lissos αρέσει στους Μυτιληνιούς

Είναι γνωστή η εξέλιξη των πραγμάτων μετά το ατύχημα του πλοίου -Θεόφιλος- της NELines. Η ANEK δάνεισε το Lissos και έτσι αρκετοί τουρίστες και κάτοικοι της Λέσβου αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν με αυτό. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο καινούριο με το Μυτιλήνη της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου αλλά από τη πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις ότι παίζει σε άλλη κατηγορία. Εκτός των άλλων διαθέτει εκκλησία Αγίου Νικολάου και πραγματικά μεγάλο εστιατόριο self service αλλά και πολυτελές κανονικό (το οποίο η NEL στο Μυτιλήνη το είχε κλειστό (!) Αύγουστο μήνα). Σε εξωτερικό μπαρ υπήρχε η δυνατότητα να αγοράσεις εκτός από σάντουιτς και πίτα (σουβλάκι) με γύρο! Στη καμπίνα σε περίμεναν πιάτο με φρούτα και σοκολατάκια. Στο μπάνιο της καμπίνας μπουκαλάκι με αφρόλουτρο και σαμπουάν και σαπούνι σε χάρτινο κουτάκι. Το πρωί προσφερόταν δωρεάν φρεσκοστυμένος χυμός και καφές. Στο εστιατόριο υπήρχαν πολλές Κρητικές συνταγές. Κρητική σαλάτα, μπουρέκια, ντάκος, κρητικές ρετσίνες, κρασιά, τριών ειδών ψάρι, κρητικά αναψυκτικά.
Δεν είναι κακό να κοιτάμε τον διπλανό μας και αν έχει κάτι καλό να παίρνουμε ιδέες.
Το αντίθετο μας αφήνει στάσιμους και δεν δίνει περιθώρια βελτίωσης.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Δελτίο τύπου για την εθελοντική αιμοδοσία.


Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Πλωμαρίου ανακοινώνει ότι διοργανώνει, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης Βοστάνειο, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008. Το αίμα δίνει ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη! Αξίζει να προσφέρουμε όλοι λίγο από τον χρόνο μας!
Πληροφορίες: Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, τηλ: 22520-31111

«Μουσικοχορευτικό ταξίδι στον Ελληνισμό»

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Αυγούστου με μεγάλη επιτυχία όπως πάντα, η μουσικοχορευτική εκδήλωση από το τοπικό χορευτικό συγκρότημα «Βενιαμίν Ο Λέσβιος», με τίτλο : «Μουσικοχορευτικό ταξίδι στον Ελληνισμό».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία του Πλωμαρίου και είχε μεγάλη προσέλευση κοινού. Το συγκρότημα παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από το Νησί μας καθώς και από άλλα νησιά του Αιγαίου. Τραγούδια και χοροί όπως ''ΤΑ ΞΥΛΑ'', ''Ο ΑΠΤΑΛΙΚΟΣ ΚΑΡΣΙΛΑΜΑΣ'', ''Ο ΜΠΑΛΟΣ'', ''Ο ΑΙΣΕ Η' ΚΑΡΕΚΛΑΤΟΣ'', ''ΤΟ ΑΙΒΑΛΙΩΤΙΚΟ'' και άλλα. Αρχικά έγινε μια προβολή βίντεο με πληροφορίες σχετικά με τους αιγαιοπελαγίτικους χορούς και αργότερα απαγγελία αμανέ από κάποιον κάτοικο του Παλαιοχωρίου, με συνοδεία ακορντεόν από οργανοπαίχτη από την Πλαγιά.

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κοινού γνώρισε η συναυλία – αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, με τίτλο «Από το ημερολόγιό μου… Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005» με την Άννα Μπιθικώτση (η οποία είναι συγγραφέας) κόρη του αείμνηστου, να παρουσιάζει την παράσταση και ερμηνείες από την Ελένη Δήμου, Σωτήρη Δόγανη και Αντιγόνη Μπουνά σε τραγούδια όπως «Του βοτανικού ο Μάγκας», «Ένα Όμορφο Αμάξι Με δυο Άλογα», «Ρολόι – Κομπολόι» και άλλα. Το μόνο που χάλασε την εκδήλωση ήταν ένα ψιλόβροχο που διέκοψε για λίγο τη συναυλία αλλά δεν κράτησε για πολύ και λίγο μετά ξεκίνησε πάλι.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον μήνα Αύγουστο.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Πόλιον» διοργανώνει εκδρομή στην Εκκλησία της Παναγίας της Κρυφτής, όπου θα τελεστεί θεία λειτουργία με δωρεάν μεταφορά με το τουριστικό πλοίο «Ασπασία» και αργότερα θα πραγματοποιηθεί μεσημεριανό γλέντι σε ταβέρνα της Μελίντας. Το πλοίο θα ξεκινήσει από την μαρίνα Πλωμαρίου το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 8:30 το πρωί και θα παραλάβει κόσμο και από την Μελίντα στις 8:45.
Ο Δήμος Πλωμαρίου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου συνδιοργανώνουν την Κυριακή 10 Αυγούστου στην πλατεία Πλωμαρίου, μουσική παράσταση – αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό και καλλιτέχνη Γρηγόρη Μπιθικώτση. Την παράσταση παρουσιάζει η κόρη του αείμνηστου, Άννα Μπιθικώστη (η οποία είναι συγγραφέας) , με τίτλο «Από το ημερολόγιό μου… Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005» Τραγουδούν: Ελένη Δήμου, Σωτήρης Δόγανης, και η Αντιγόνη Μπουνά.

Χορευτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το χορευτικό συγκρότημα του Πλωμαρίου «Βενιαμίν Ο Λέσβιος» στις 11 Αυγούστου στην πλατεία με τίτλο : Μουσικοχορευτικό ταξίδι στον Ελληνισμό».

Δελτίο Τύπου για την παρουσίαση της Χειρόγραφης Φυσικής Του «Βενιαμίν του Λέσβιου».



Με την παρουσία του νομάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή, του δημάρχου Πλωμαρίου Δημήτρη Βαρβαγιάννη, βουλευτών, εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του πρύτανη του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη, του προέδρου της ΤΕΔΚ Σωτήρη Ζαμτράκη και άλλων προσκεκλημένων , θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ της Τρίτης 12 Αυγούστου, στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου, η παρουσίαση της πιστής αναπαραγωγής της χειρόγραφης Φυσικής του εθνοδιδασκάλου Βενιαμίν του Λεσβίου.

Τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Πειραιά, Γιάννη Τραγάκη, που κατάγεται από την Πλαγιά, θα αντιπροσωπεύσει ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Γιαννέλης.

Μαζί με το έργο του Βενιαμίν, εκδίδεται στην ίδια ομοιοτυπική μορφή η εισήγηση του Γ. Α. Αριστείδη στην ολομέλεια των μελών του Αναγνωστηρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος, γραμμένη το 1879, καθώς και η μελέτη του ερευνητή φυσικού Αντώνη Ανδριώτη, «Η θεωρία του Πανταχηκινήτου του Βενιαμίν».
Κατά την παρουσίαση, την οποία θα τιμήσει ο δημοσιογράφος και ποιητής Λευτέρης Παπαδόπουλος και η σκηνοθέτις Ράϊα Μουζενίδου, θα μιλήσουν οι Στρατής Αναγνώστου, σχολικός σύμβουλος φιλολόγων, ο συγγραφέας της μελέτης Αντώνης Ανδριώτης, οι εκπρόσωποι του εκδοτικού οίκου Νίκος Χατζηγεωργίου και Γιώργος Κονταδάκης και θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι εκπρόσωποι των αρχών.

Κατά την παρουσίαση θα απονεμηθεί τιμητικά η έκδοση, στον νομάρχη Λέσβου για την αμέριστη συνεργασία του, στον Δήμαρχο Πλωμαρίου, για την μεγάλη βοήθειά του στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Λέσχης και στην ενίσχυση της έκδοσης, καθώς και στους χορηγούς, οι πρώτοι αριθμημένοι τόμοι στους χορηγούς και θα επακολουθήσει δεξίωση, την οποία θα παραθέσει ο Δήμος Πλωμαρίου.

Όπως είναι γνωστό η έκδοση είναι συλλεκτική και έχουν εκδοθεί 1500, αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα.
http://www.plomaricity.gr