Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Η Πρόσκληση για την παρουσίαση της χειρόγραφης Φυσικής του «Βενιαμίν Του Λέσβιου».


Η Φυσική του Βενιαμίν του Λέσβιου.
Ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής, ο Δήμαρχος Πλωμαρίου κ. Δημήτρης Βαρβαγιάννης και το Δ.Σ. της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν Ο Λέσβιος» σας προσκαλεί, με ιδιαίτερη τιμή, να παραστείτε στην παρουσίαση της Ομοιογραφικής, Συλλεκτικής Αναπαραγωγής του χειρόγραφου της χειρόγραφης εισήγησης του σχολάρχη Γ. Α. Αριστείδη – Πάππη και της μονογραφίας του Αντώνη Ν. Ανδριώτη, ερευνητή του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας Κρήτης

«Η Θεωρία του Πανταχηκινήτου του Βενιαμίν του Λέσβιου», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008, στις 20:00, στην αίθουσα του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία), Παπαρρηγοπούλου 5-7, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Για τη δημιουργία της Συλλεκτικής, Ομοιογραφικής (Facsimile) έκδοσης, θα μιλήσουν, οι κ. κ. Γεώργιος Κ. Κονταδάκης, Γενικός Διευθυντής και Νικόλαος Κομν. Χατζηγεωργίου, Διευθυντής Εκδόσεων.

Για την προσωπικότητα του Βενιαμίν του Λέσβιου και τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό, θα μιλήσουν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών σπουδών του Ε.Ι.Ε., κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης και ο καθηγητής της Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Παναγιώτης Νούτσος.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 3645667, 6974 733499

Προβληματισμός για την μέχρι τώρα πορεία του Αιγέα Πλωμαρίου.


Προβληματισμός επικρατεί στο φίλαθλο κοινό του Πλωμαρίου, για την μέχρι τώρα πορεία του Αιγέα Πλωμαρίου στην Α’ τοπική κατηγορία ποδοσφαίρου. Μετά και την ήττα από την Δόξα Πλαγιάς στο τοπικό ντέρμπι με 3-1, ο Αιγέας παραμένει τελευταίος στη βαθμολογία με -2 βαθμούς σε 5 αγώνες, λόγο ενός περσινού μηδενισμού. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι : 1η Αγωνιστική ήττα από την Πέτρα εκτός έδρας με 2-1, 2η Αγωνιστική νίκη κόντρα στον Αστέρα Νίκης, 3η αγωνιστική ήττα εκτός έδρας με 1-0 κόντρα στον Ερμή Παμφίλων, 4η αγωνιστική ήττα εντός έδρας από τον Αετό Λουτρών με 2-3, 5η αγωνιστική ήττα με 3-1 κόντρα στην Δόξα Πλαγιάς.

Ποιός είναι τελικά ο υπεύθυνος για την καλή λειτουργία της Μαρίνας Πλωμαρίου;


Η μαρίνα δυστυχώς παραμένει προβληματική και ουσιαστικά υπολειτουργεί. Ποιος είναι ο υπεύθυνος για αυτή τη μαρίνα τελικά; Ο Δήμαρχος ως Πόντιος Πιλάτος, είπε ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί υπεύθυνο είναι το λιμενικό ταμείο. Πέρυσι στην πλωτή πλατφόρμα, λόγο κακοκαιρίας οι αλυσίδες που κρατούσαν δυο από τα πλωτά τμήματα κόπηκαν. Και όπως φαίνετε στην φωτογραφία που λάβαμε από επισκέπτη της σελίδας, εκτός το ότι είναι σκουριασμένες, έχουν αντικατασταθεί με σκοινιά. Ο καιρός ήδη έχει αρχίσει να χαλάει, αυτά τα σκοινιά είναι αδύνατον να κρατήσουν, ποιος θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των σκαφών σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά; Κύριοι στο Δήμο και στο λιμενικό ταμείο κοιτάξτε να συμμορφωθείτε, γιατί όταν έρχεστε με το ραβασάκι για να τα πάρετε από τα μαγαζιά για τη χρήση των πεζοδρομίων είναι καλά, αλλά να είστε συνεπείς και τις υποχρεώσεις σας.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Θέμα σχετικά με την μελλοντική έδρα του δήμου μας λόγο του νέου νόμου Καποδίστριας 2.


Εάν και το www.plomaricity.gr είναι τουριστικός οδηγός και δεν ασχολείται με πολιτικά, λόγο των ημερών αποφάσισα να γράψω ένα θέμα σχετικά γιατί πολύς κόσμος το αγνοεί επικίνδυνα.

Τις τελευταίες μέρες σε συζητήσεις μεταξύ Πλωμαριτών με Γεραγοτών, επικρατεί ένα ειρωνικό ύφος και μια υπεροψία από την πλευρά τους, ότι θα μας πάρουν το δήμο με βεβαιότητα.

Πρέπει να δούμε που πλεονεκτούμε σαν τόπος;

Η Γέρα τι εκδηλώσεις κάνει; Σε όλα τα επίπεδα είμαστε πιο πάνω. Ακόμα και στο ποδόσφαιρο έχουμε παράδοση εδώ και χρόνια με την ομάδα του Αιγέα να πρωταγωνιστεί.

Έχουμε την γιορτή του ούζου που είναι Πανελλήνιας εμβέλειας χάρις τις ποτοποιίες ούζου που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας παγκοσμίως. Βενιαμίνια, γλυτώματα κ.α.

Τι αξιοθέατα παραπάνω έχουν από το Πλωμάρι; Έχουν Παναγιά Κρυφτή; Έχουν Μουσείο Ούζου; Έχουν πολιτιστικό κέντρο της ίδια εμβέλειας με το δικό μας; Έχουν Ναυτικό μουσείο όπως αυτό που θα γίνει πάνω από την παραλία Έσω Πάπας; Έχουν μια, έστω μια παραλία που να πιάνει το νυχάκι της δικιάς μας του Αγίου Ισιδώρου; Και επειδή είπα για ποδόσφαιρό, έχουν γήπεδο με χόρτο; Έχουν ιστοσελίδες όπως τις δικές μας; Ξέρουν τι σημάνει τουρισμός ή έχουν δει ποτέ τουρίστες στα μέρη τους;

Θα φανεί σε λίγο καιρό μήπως τελικά πλεονεκτούν μόνο σε ένα πράγμα: Εάν έχουν ικανότερους πολιτικούς;

Εάν τελικά γίνει αυτό που όλοι απευχόμαστε. Ποιός θα διοργανώσει όλα τα παραπάνω; Που και από ποιόν θα γίνει η γιορτή του ούζου; Θα ξαναδούμε εικόνες όπως την παραπάνω έστω και αν φέτος το καλοκαίρι του 2008 δεν ήμασταν και στα φόρτε μας;