Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-02-2009

Ολοκληρώθηκε η προεργασία για την σύγκληση του πανελλήνιου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα «Νεοελληνικός Διαφωτισμός.

Η περίπτωση του Βενιαμίν Λεσβίου», που θα πραγματοποιηθεί στο Πλωμάρι στις και 19 και 20 Ιουνίου, και διοργανώνεται από τον τομέα φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος».

Στον τομέα φιλοσοφίας, υπό την επιστημονική εποπτεία του καθηγητή Παναγιώτη Νούτσου, έχουν συγκεντρωθεί οι δηλώσεις συμμετοχής στο συνέδριο των επιστημόνων που δήλωσαν συμμετοχή και υπολογίζεται ότι είναι άνω των 20. τα ονόματα των συνέδρων θα γίνουν γνωστά, περί το τέλος Μαρτίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά σε σχετική παράκληση του Δ.Σ. του πολιτιστικού σωματείου.

Έγινε επίσης γνωστό ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να παραστεί ο ίδιος Πρόεδρος στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, εφόσον του το επιτρέψουν οι μέχρι σήμερα ανειλημμένες υποχρεώσεις του.

Σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί το Δ.Σ. της Λέσχης, είναι το χρηματοδοτικό, καθώς μόνο το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει μέχρι σήμερα ανταποκριθεί με το ποσό των 5.000 Ε, ενώ εκκρεμείς παραμένουν οι αιτήσεις προς τον Δήμο Πλωμαρίου, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ελπίζεται ότι σε περίπτωση σιωπής των φορέων του Δημοσίου, θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από ιδιώτες χορηγούς.
Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος

E-Mail: rahidi@in.gr ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ κιν.6974733499

ΠΛΩΜΑΡΙ 812 00 ΛΕΣΒΟΣ - Τηλ. 22510 32226

Δεν υπάρχουν σχόλια: