Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Δελτίο Τύπου για την παρουσίαση της Χειρόγραφης Φυσικής Του «Βενιαμίν του Λέσβιου».



Με την παρουσία του νομάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή, του δημάρχου Πλωμαρίου Δημήτρη Βαρβαγιάννη, βουλευτών, εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του πρύτανη του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη, του προέδρου της ΤΕΔΚ Σωτήρη Ζαμτράκη και άλλων προσκεκλημένων , θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ της Τρίτης 12 Αυγούστου, στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου, η παρουσίαση της πιστής αναπαραγωγής της χειρόγραφης Φυσικής του εθνοδιδασκάλου Βενιαμίν του Λεσβίου.

Τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Πειραιά, Γιάννη Τραγάκη, που κατάγεται από την Πλαγιά, θα αντιπροσωπεύσει ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Γιαννέλης.

Μαζί με το έργο του Βενιαμίν, εκδίδεται στην ίδια ομοιοτυπική μορφή η εισήγηση του Γ. Α. Αριστείδη στην ολομέλεια των μελών του Αναγνωστηρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος, γραμμένη το 1879, καθώς και η μελέτη του ερευνητή φυσικού Αντώνη Ανδριώτη, «Η θεωρία του Πανταχηκινήτου του Βενιαμίν».
Κατά την παρουσίαση, την οποία θα τιμήσει ο δημοσιογράφος και ποιητής Λευτέρης Παπαδόπουλος και η σκηνοθέτις Ράϊα Μουζενίδου, θα μιλήσουν οι Στρατής Αναγνώστου, σχολικός σύμβουλος φιλολόγων, ο συγγραφέας της μελέτης Αντώνης Ανδριώτης, οι εκπρόσωποι του εκδοτικού οίκου Νίκος Χατζηγεωργίου και Γιώργος Κονταδάκης και θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι εκπρόσωποι των αρχών.

Κατά την παρουσίαση θα απονεμηθεί τιμητικά η έκδοση, στον νομάρχη Λέσβου για την αμέριστη συνεργασία του, στον Δήμαρχο Πλωμαρίου, για την μεγάλη βοήθειά του στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Λέσχης και στην ενίσχυση της έκδοσης, καθώς και στους χορηγούς, οι πρώτοι αριθμημένοι τόμοι στους χορηγούς και θα επακολουθήσει δεξίωση, την οποία θα παραθέσει ο Δήμος Πλωμαρίου.

Όπως είναι γνωστό η έκδοση είναι συλλεκτική και έχουν εκδοθεί 1500, αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα.
http://www.plomaricity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: