Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Θέμα σχετικά με την μελλοντική έδρα του δήμου μας λόγο του νέου νόμου Καποδίστριας 2.


Εάν και το www.plomaricity.gr είναι τουριστικός οδηγός και δεν ασχολείται με πολιτικά, λόγο των ημερών αποφάσισα να γράψω ένα θέμα σχετικά γιατί πολύς κόσμος το αγνοεί επικίνδυνα.

Τις τελευταίες μέρες σε συζητήσεις μεταξύ Πλωμαριτών με Γεραγοτών, επικρατεί ένα ειρωνικό ύφος και μια υπεροψία από την πλευρά τους, ότι θα μας πάρουν το δήμο με βεβαιότητα.

Πρέπει να δούμε που πλεονεκτούμε σαν τόπος;

Η Γέρα τι εκδηλώσεις κάνει; Σε όλα τα επίπεδα είμαστε πιο πάνω. Ακόμα και στο ποδόσφαιρο έχουμε παράδοση εδώ και χρόνια με την ομάδα του Αιγέα να πρωταγωνιστεί.

Έχουμε την γιορτή του ούζου που είναι Πανελλήνιας εμβέλειας χάρις τις ποτοποιίες ούζου που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας παγκοσμίως. Βενιαμίνια, γλυτώματα κ.α.

Τι αξιοθέατα παραπάνω έχουν από το Πλωμάρι; Έχουν Παναγιά Κρυφτή; Έχουν Μουσείο Ούζου; Έχουν πολιτιστικό κέντρο της ίδια εμβέλειας με το δικό μας; Έχουν Ναυτικό μουσείο όπως αυτό που θα γίνει πάνω από την παραλία Έσω Πάπας; Έχουν μια, έστω μια παραλία που να πιάνει το νυχάκι της δικιάς μας του Αγίου Ισιδώρου; Και επειδή είπα για ποδόσφαιρό, έχουν γήπεδο με χόρτο; Έχουν ιστοσελίδες όπως τις δικές μας; Ξέρουν τι σημάνει τουρισμός ή έχουν δει ποτέ τουρίστες στα μέρη τους;

Θα φανεί σε λίγο καιρό μήπως τελικά πλεονεκτούν μόνο σε ένα πράγμα: Εάν έχουν ικανότερους πολιτικούς;

Εάν τελικά γίνει αυτό που όλοι απευχόμαστε. Ποιός θα διοργανώσει όλα τα παραπάνω; Που και από ποιόν θα γίνει η γιορτή του ούζου; Θα ξαναδούμε εικόνες όπως την παραπάνω έστω και αν φέτος το καλοκαίρι του 2008 δεν ήμασταν και στα φόρτε μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: