Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Πραγματοποιήθηκε η παρουσιάση της χειρόγραφής Φυσικής του «Βενιαμίν Του Λέσβιου» και στην Αθήνα.


Την Δευτέρα 13 Οκτώβριου, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η παρουσίαση της Χειρόγραφής Φυσικής και «Η Θεωρία του Πανταχηκινήτου» του «Βενιαμίν Του Λέσβιου» στην αίθουσα του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία), Παπαρρηγοπούλου 5-7, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην εκδήλωση αρχικά μίλησαν ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής και ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Σ.Α. Σχετικά με τη δημιουργία της συλλεκτικής, Ομοιογραφικής (Facsimile) έκδοσης, μίλησαν, οι κ. κ. Γεώργιος Κ. Κονταδάκης, Γενικός Διευθυντής και Νικόλαος Κομν. Χατζηγεωργίου, Διευθυντής Εκδόσεων.

Για την προσωπικότητα του Βενιαμίν του Λέσβιου και τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό, μίλησαν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών σπουδών του Ε.Ι.Ε., κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης και ο καθηγητής της Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Παναγιώτης Νούτσος.

Στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί Πλωμαρίτες της Αθήνας. Τον Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής εκπροσώπησαν, η πρόεδρος κ. Κανελοπούλου, ο κ. Ψαρράς και η κ. Μπούκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί Πλωμαρίτες και μέλη της λέσχης ταξίδευσαν στην Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: